Discovery challenges (ages 10-14)


Typically completed by 10-14 year olds (Key Stages 2 and 3), students work collaboratively on a five hour project or challenge in self-managed groups. They record and reflect on their work during the project, using a CREST Discovery passport, and communicate their findings as a group presentation.
Each pack below provides teaching guides, kit lists, example timetables and suggested starter activities to help you run your day. Find out more about this level on the Discovery page .

There are many more CREST resources which have been developed by our partners and by providers in your region. Click here for links to CREST accredited resources developed by partner organisations, CREST accredited schemes and education providers who can deliver CREST accredited activities.

Click on the links or scroll to browse
Views
7 months ago

Classroom2030 Dutch

Deel 2b: elektriciteit

Deel 2b: elektriciteit op school (optionele uitbreiding) 6 Hoeveel elektriciteit is er nodig om een klaslokaal gedurende een volledige schooldag te laten draaien? Je kunt hiervan een schatting maken met behulp van het Dossier Stroomverbruik en het zelf online onderzoeken. 7 Zijn er manieren om dit verbruik te verminderen? 8 Zijn er, naast de traditionele manieren om elektriciteit op te wekken, andere methoden die op jouw school zouden kunnen werken? Denk aan materialen die loopbewegingen over de grond kunnen omzetten in elektriciteit. Gebruik het Dossier Beweging als startpunt voor je onderzoek.

Feedback Takenlijst Alle teamleden hebben deelgenomen aan een van de volgende workshops: coderen, ergonomie, magnetisme, elektriciteit of nanotechnologie. Doel Dit is een kans om alle bevindingen met elkaar te delen, voor de uitdaging wordt afgerond. Deel 1: Onderzoek (workshop) feedback 1 De projectleider vraagt elk van de teamleden om beurten om te beschrijven wat zij tijdens de workshop gedaan hebben. 2 Zodra iedereen aan het woord is geweest, begint het team met het vinden van connecties tussen de verschillende workshoponderwerpen. Leg je ideeën vast. Deel 2: Voorbereiden voor de uitdaging 3 Ter voorbereiding op de uitdaging moet elk teamlid een rol toegewezen krijgen. Naast die van projectmanager (dit blijft dezelfde persoon) zijn deze rollen te verdelen: • Communicatiemanager x 1 Deze persoon is verantwoordelijk voor effectieve communicatie van het team, als hun ideeën aan de andere teams gepresenteerd worden. De communicatiemanager is verantwoordelijk voor het coördineren van de presentatie. • Marktonderzoeksmanager x 1 Deze persoon verzamelt bewijzen, gegevens en andere hulpmiddelen om de ontwikkeling van ideeën in het klaslokaal te ondersteunen. • Onderzoeksmanager x 1 Deze persoon helpt de andere teamleden met het verzamelen van voorbeelden en bewijzen door middel van verschillende hulpmiddelen, waaronder workshops. Deze worden als onderdeel van de presentatie meegenomen. • Ontwerper* Deze persoon is verantwoordelijk voor het omzetten van de kennis en informatie die is opgedaan tijdens de workshop in ideeën die kunnen zorgen voor nieuwe oplossingen in het klaslokaal. • Technicus* De technicus dient ervoor te zorgen dat de gevolgen van de ontwerpen goed doordacht zijn. De technicus werkt samen met de ontwerper om de ideeën te schetsen en vragen te stellen rondom de werking ervan. Deze persoon is ook verantwoordelijk voor het onderzoeken van de materialen en technologie die nodig zijn om de ontwerpideeën te laten werken. * Als je team uit meer dan vijf mensen bestaat, dan kunnen er meerdere ontwerpers en technici zijn. Iedereen heeft een eigen rol, maar het is wel de bedoeling dat iedereen als team samenwerkt aan de ontwikkeling van ideeën en de eindpresentatie. De projectmanager is verantwoordelijk voor de coördinatie van het team.