Discovery challenges (ages 10-14)


Typically completed by 10-14 year olds, students work collaboratively on a five hour project or challenge in self-managed groups. During the project, they use a CREST Discovery passport to record and reflect on their work. Afterwards, students communicate their findings as a group presentation.

Each pack provides teaching guides, kit lists, example timetables and suggested starter activities to help you run your day. Find out more about CREST Discovery Awards.

There are more CREST approved resources that have been developed by our partners and providers specific to your region.


To browse the packs, click the buttons below or scroll down.
Views
5 years ago

Classroom2030 Dutch

Nanotechnologie Dossier:

Nanotechnologie Dossier: Computers Veel veranderingen die plaatsgevonden hebben op het gebied van computers, hebben te maken met het succesvol verkleinen van een onderdeel van de computer. Nu nanotechnologie steeds vaker wordt ingezet, zijn er verbeteringen die in de nabije toekomst kunnen leiden tot snellere computers die veel meer informatie kunnen opslaan dan de gemiddelde huidige computers. Computerprocessoren De materialen die traditioneel gebruikt worden voor veel van de onderdelen in een computer, met name de processor, kunnen warm worden. Dit komt doordat zich veel krachtige onderdelen in een kleine ruimte bevinden. Door de hitte kan het zijn dat niet alle onderdelen goed werken en dat heeft weer een negatieve invloed op de processorsnelheid. Als processoren echter gemaakt worden met nanomaterialen zoals koolstofnanobuizen, dan blijven ze lichter en worden ze niet zo heet. Bovendien kunnen ze dan nog sneller worden. Ook heeft de computer dan minder stroom nodig en gaat de accu van veel computerapparaten langer mee. Computergeheugen Computerbedrijven als Hewlett Packard en IBM zoeken naar manieren om informatie nog kleinschaliger op te slaan en kijken daarvoor onder meer naar de mogelijkheden van nanotechnologie. Ze bouwen bijvoorbeeld netwerken met nanodraden. Dit zijn hele kleine (nano) draadjes die gemaakt zijn van ijzer en nikkel, met verschillende magnetische en niet-magnetische delen. Op deze buisjes kan in de magnetische en niet-magnetische onderdelen informatie opgeslagen worden. Dit is kleinschalig en erg goedkoop.

Kwantumcomputing In de afgelopen jaren is kleinschalige productie verbeterd. Tegenwoordig kunnen we daarom veel betere en snellere computermicrochips maken. De manier waarop deze onderdelen werken is echter niet veel veranderd. Een onderzoeksgebied dat dit zou kunnen veranderen is kwantumcomputing. Hierin worden de theorieën uit kwantumfysica (het onderzoek naar hoe materiaal zich op kleine schaal gedraagt) gebruikt om een nieuw soort computermicrochip te bouwen. De Stable Isotopes-afdeling van URENCO zal binnenkort van start gaan met het verrijken van Silicon-28 voor dit nieuwe type computer. Een voorbeeld waar Google momenteel aan werkt zou 100 miljoen keer sneller kunnen werken dan een gewone computer. Hierdoor zou de manier waarop we werken en leven compleet kunnen veranderen.

Discovery

Managed by:

Supported by:

British Science Association

Wellcome Wolfson Building,
165 Queen's Gate
London
SW7 5HD

© 2018 British Science Association