Discovery challenges (ages 10-14)


Typically completed by 10-14 year olds, students work collaboratively on a five hour project or challenge in self-managed groups. During the project, they use a CREST Discovery passport to record and reflect on their work. Afterwards, students communicate their findings as a group presentation.

Each pack provides teaching guides, kit lists, example timetables and suggested starter activities to help you run your day. Find out more about CREST Discovery Awards.

There are more CREST approved resources that have been developed by our partners and providers specific to your region.


To browse the packs, click the buttons below or scroll down.
Views
4 years ago

Classroom2030 Dutch

www.crestawards.org

www.crestawards.org email: crest@britishscienceassociation.org CREST Awards is het belangrijkste onderwijsprogramma van de British Science Association. Geregistreerd goed doel: 212479 en SC039236 Ondersteund door URENCO: www.learnwithrichie.com

Coderen Takenlijst Doel Het gebruik van computerprogramma’s heeft de manier waarop we leven veranderd. Hierin heeft de ontwikkeling van het Wereldwijde Web de grootste impact gehad. Dit werd ontworpen door de Britse natuurkundige Sir Tim Berners-Lee en was bedoeld om wetenschappers hun gegevens gemakkelijk te kunnen laten delen. Het resultaat was een set protocollen die breder overgenomen zijn en de manier waarop we toegang hebben tot informatie en deze informatie delen, veranderd hebben. Het doel van deze workshop is samen onderzoeken waarvoor we computerprogramma’s gebruiken en hoe ze zijn ontworpen. Aan het einde van de workshop heb je apps onderzocht en weet je waarom we ze gebruiken. Maak aantekeningen tijdens deze workshop, want je moet je bevindingen later delen met je teamgenoten. Deel 1: een programma schrijven 1 Noteer in tweetallen de stappen die nodig zijn om een broodje met jam te maken. 2 Wissel de instructies uit met een ander tweetal en gebruik ze om een broodje met jam te maken. Zijn de instructies nauwkeurig? Zijn er nog veranderingen nodig? 3 Tijdens het schrijven van een programma voor een computer of een app, worden logische instructies of stroomschema’s gebruikt om de zinnen die gebruikt worden om een taak te beschrijven te vervangen. Bekijk je stappen en probeer de gebruikte zinnen te vervangen door logische instructies of stroomschema’s. Bekijk de voorbeelden in het Dossier Logische instructies, maar pas ze wel aan je eigen taak aan. Deel 2: hoe verrijken programma’s en apps ons leven? 4 Onderzoek apps die je regelmatig gebruikt. Begin met het lezen over de verschillende soorten apps die er zijn. Gebruik hiervoor het Dossier Apps. Welk soort apps gebruik jij en in welke categorie vallen deze? Als je toegang hebt tot een tablet of smartphone, probeer dan wat voorbeelden uit de verschillende categorieën te vinden. 5 Vat samen wat je wel en niet leuk vindt aan een aantal apps en beschrijf hoe ze in het klaslokaal zouden kunnen worden gebruikt.

Managed by:

Supported by:

British Science Association

Wellcome Wolfson Building,
165 Queen's Gate
London
SW7 5HD

© 2018 British Science Association