Discovery challenges (ages 10-14)


Typically completed by 10-14 year olds, students work collaboratively on a five hour project or challenge in self-managed groups. During the project, they use a CREST Discovery passport to record and reflect on their work. Afterwards, students communicate their findings as a group presentation.

Each pack provides teaching guides, kit lists, example timetables and suggested starter activities to help you run your day. Find out more about CREST Discovery Awards.

There are more CREST approved resources that have been developed by our partners and providers specific to your region.


To browse the packs, click the buttons below or scroll down.
Views
4 years ago

Classroom2030 Dutch

Nanotechnologie

Nanotechnologie Takenlijst Dankzij nanotechnologie is het mogelijk om veel verschillende producten te maken met toepassingen in de gezondheidszorg, technologie, communicatie en op veel andere vlakken. Nanotechnologie verwijst naar artikelen die erg klein zijn en waar vaak een manipulatie van atomen en moleculen voor nodig is Doel Onderzoek in tweetallen wat nanotechnologie is en zoek naar wat specifieke voorbeelden. Kan nanotechnologie gebruikt worden om jouw school te verrijken? Maak aantekeningen tijdens deze workshop, want je moet je bevindingen later delen met je teamgenoten. Deel 1: wat is nanotechnologie? 1 Je sessieleider geeft je een voorbeeld om te onderzoeken of laat je een clip zien van een vorm van nanotechnologie. Bekijk ook het Dossier Magisch zand en ferrofluïdum. 2 Om een indruk te krijgen van hoe moeilijk het is om op kleine schaal items te controleren, moet elk teamlid samen met een partner de letters van een woord (bijv. URENCO) vormen snoepjes, knikkers of bonen terwijl ze grote handschoenen dragen. Je neemt het op tegen je medeleerlingen; wie kan het woord eerst neerleggen? 3 Onderzoek een aantal van de voorbeelden en toepassingen met het bijgeleverde Dossier Nanotechnologie en voer je eigen online onderzoek uit. 4 Je sessieleider geeft aan hoeveel tijd je hebt om dit samen te doen met de andere leerlingen die de nanotechnologieworkshop bijwonen. Elk tweetal kiest een voorbeeld van nanotechnologie en deelt dit met de rest van de groep. Deel 2: nanotechnologie op school 5 Gebruik de kennis die je hebt opgedaan over nanotechnologie: welke producten kunnen helpen met de volgende uitdagingen op school? Kies er ten minste twee om te onderzoeken. • Graffiti • Vlekken op kleding • Technologie, zoals telefoons, waterdicht maken • Warmteverlies • Opwekken van elektriciteit 6 Hoe zou dit impact kunnen hebben op jouw schoolomgeving?

Ergonomie Takenlijst Ergonomie is de wetenschap die producten en systemen ontwerpt met de behoeften van de gebruiker in gedachten. Hiervoor worden vakgebieden als menselijke biologie en technologie gecombineerd. Doel Mensen die actief zijn in ergonomie bestuderen een plek, zoals een school of klaslokaal, en ontwerpen nieuwe producten of manieren om dingen te doen, om deze plek te verbeteren. Op school zit en schrijf je bijvoorbeeld heel veel. Daarom kunnen we ergonomie gebruiken om de stoelen waarop je zit en de dingen waarmee je schrijft te ontwerpen. In deze workshop werk je in tweetallen en onderzoek je hoe ergonomie het klaslokaal verrijkt door het ontwerp van verschillende producten. Kijk dan in het bijzonder naar oplossingen voor zitten en schrijven. De helft van de tweetallen in de workshop voltooit Deel 1a en de andere helft Deel 1b. Als er tijd is, kan er gewisseld worden. Als er niet genoeg tijd is om ze allebei af te maken, zet je sessieleider je in een groep met iemand die de andere helft van de workshop gevolgd heeft, zodat jullie je bevindingen met elkaar kunnen delen. Maak aantekeningen tijdens deze workshop, want je moet je bevindingen later delen met je teamgenoten. Deel 1a: zitoplossingen 1 Perform a desk check with a partner using the Dossier Risicobeoordeling voor zitplaatsen. Deze beoordelingen worden regelmatig uitgevoerd op de werkplek, om er zeker van te zijn dat de geleverde uitrusting en het meubilair geschikt zijn voor elk personeelslid. 2 Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten stoelen beschikbaar, waaronder yogaballen en stoelen met andere arm- of rugsteunen. In sommige gevallen zijn de stoelen vervangen door ‘stabureaus’. Onderzoek online welke soorten stoelen er zijn en waarom deze gebruikt worden. 3 Is er een soort stoel dat jij je partner zou aanbevelen?

Managed by:

Supported by:

British Science Association

Wellcome Wolfson Building,
165 Queen's Gate
London
SW7 5HD

© 2018 British Science Association