Discovery challenges (ages 10-14)


Typically completed by 10-14 year olds, students work collaboratively on a five hour project or challenge in self-managed groups. During the project, they use a CREST Discovery passport to record and reflect on their work. Afterwards, students communicate their findings as a group presentation.

Each pack provides teaching guides, kit lists, example timetables and suggested starter activities to help you run your day. Find out more about CREST Discovery Awards.

There are more CREST approved resources that have been developed by our partners and providers specific to your region.


To browse the packs, click the buttons below or scroll down.
Views
4 years ago

Classroom2030 Dutch

Deel 1b:

Deel 1b: schrijfgereedschap 1 Er zijn veel verschillende soorten schrijfgereedschap. Laat je partner de verschillende pennen en schrijfgereedschappen uitproberen. Stel je partner vragen over wat hij/zij wel en niet fijn vindt aan de verschillende pennen, wat comfortabeler is en wat hij/zij van het schrijfgereedschap verwacht. 2 Gebruik de door de sessieleider verstrekte materialen om een nieuwe handgreep voor een pen voor je partner te ontwikkelen. Begin met een schets en maak daarna een model. Je kunt hiervoor een bestaande pen als basis gebruiken. Ontwerp Test

Magnetisme Takenlijst Door een magnetische eigenschap toe te voegen aan materiaal, kan informatie worden opgeslagen. Denk bijvoorbeeld aan creditcards die informatie op een magneetstrip opslaan en harde schijven die een magnetische eigenschap toevoegen aan een metalen schijf. Dankzij dit magnetisme kunnen we informatie opslaan als een 1 of 0. Een reeks van acht 1-en en 0-en kunnen dan gebruikt worden om letters, getallen en andere karakters weer te geven. Dit noemen we een binaire code. Hiermee kun je een ‘a’ schrijven als 01100001 en een ‘A’ als 01000001. Door middel van dit magnetisme is het mogelijk om harde schijven voor computers nog kleiner te maken. Dit heeft geleid tot ontwikkelingen in veel verschillende technologieën, waaronder telefoons, tablets en Cloud-opslag, waarin je data wordt opgeslagen en waartoe jij toegang hebt via verschillende apparaten. Doel Onderzoek tijdens deze workshop in tweetallen hoe magnetische kracht gebruikt wordt om informatie op te slaan en hoe dit invloed heeft gehad op de ontwikkeling van technologie Deel 1: magnetische opslag 1 Schrijf je voornaam in binaire code met behulp van de bijgeleverde tabel. 2 Kies een ander woord om binair te schrijven, maar vertel dit niet aan je partner. Gebruik de bijgeleverde materialen om het woord in binaire code uit te schrijven. Als een materiaal magnetisch is (een magneet blijft dan plakken), dan staat het voor een 1. Als het niet magnetisch is (een magneet blijft niet plakken), dan is het een 0. Zet de artikelen vast aan de tafel, zodat ze niet bewegen. Gebruik hiervoor kneedgum of iets soortgelijks. Bedek je woord met de bijgeleverde kaart. Je partner moet het met een magneet lezen en jouw oorspronkelijke woord opschrijven. 3 Ruil vervolgens en probeer het woord van je partner te ontcijferen.

Managed by:

Supported by:

British Science Association

Wellcome Wolfson Building,
165 Queen's Gate
London
SW7 5HD

© 2018 British Science Association