Discovery challenges (ages 10-14)


Typically completed by 10-14 year olds, students work collaboratively on a five hour project or challenge in self-managed groups. During the project, they use a CREST Discovery passport to record and reflect on their work. Afterwards, students communicate their findings as a group presentation.

Each pack provides teaching guides, kit lists, example timetables and suggested starter activities to help you run your day. Find out more about CREST Discovery Awards.

There are more CREST approved resources that have been developed by our partners and providers specific to your region.


To browse the packs, click the buttons below or scroll down.
Views
5 years ago

Classroom2030 Dutch

4 Onze apparaten slaan

4 Onze apparaten slaan heel veel informatie op. Als een boek 500.000 karakters bevat en het moet worden opgeslagen, hoeveel enen en nullen zijn daar dan in totaal voor nodig? 5 Gebruik de materialen uit de vorige opdracht en meet hoe groot de onderdelen zijn die gebruikt worden als enen en nullen. Hoeveel fysieke ruimte heb je nodig om het boek met 500.000 karakters te vormen? Wat is het daadwerkelijke formaat van een harde schijf die je in een normale computer vindt? Deel 2: gebruik van magnetisch geheugen 6 Onderzoek online de verschillende apparaten die een harde schijf gebruiken. Maak op basis van je onderzoek een lijst. Als je 10, 20 of 30 jaar terugkijkt; waren er dan ook apparaten die oorspronkelijk groter waren? Als ze kleiner zijn geworden, heeft dit dan de manier waarop ze worden gebruikt veranderd? 7 Wat is Cloud computing? Wordt dit op jouw school gebruikt? Zijn er manieren waarop dit het klaslokaal kan verrijken?

Elektriciteit Takenlijst Elektriciteit voor onze huizen, bedrijven en scholen wordt op verschillende manieren opgewekt. Tegenwoordig willen we minder bronnen gebruiken die leiden tot een hoge uitstoot van CO2, zoals kolencentrales. De bronnen die weinig tot geen CO2-uitstoot veroorzaken tijdens hun activiteiten, zijn kerncentrales of hernieuwbare energieën, zoals wind, zonne-energie en waterkracht. Het is ook handig als elektriciteit kan worden opgewekt in de buurt van de plek waar het gebruikt wordt. Doel In deze workshop werk je samen in tweetallen om te onderzoe ken in hoeverre in de elektriciteitsbehoefte van de school voorzien kan worden door middel van lokale bronnen. Maak aantekeningen tijdens deze workshop, want je moet je bevindingen later delen met je teamgenoten. Deel 1: hoe wordt elektriciteit geproduceerd? 1 Maak een lijst van de verschillende manieren waarop elektriciteit kan worden opgewekt. Voeg voor elk artikel op je lijst een beschrijving toe van hoe het werkt. Je kunt hier online onderzoek naar uitvoeren. 2 De meeste vormen van elektriciteitsopwekking, behalve zonnepanelen, vragen om een bepaalde vorm van beweging. Gebruik de bijgeleverde materialen en onderzoek hoe het bewegen van een magneet bij een spoel met draad elektriciteit kan produceren. Voer deze taak uit, zodra je sessieleider dat aangeeft. Deel 2a: elektriciteit op school 3 Maak een lijst van artikelen in je klaslokaal die worden gebruikt als leerhulpmiddel. Voor hoeveel van deze artikelen is elektriciteit nodig? 4 Zijn er alternatieven die minder elektriciteit gebruiken? 5 Denk je dat er in de toekomst meer of minder artikelen in het klaslokaal zijn waarvoor elektriciteit nodig is? Leg je antwoord uit.

Discovery

Managed by:

Supported by:

British Science Association

Wellcome Wolfson Building,
165 Queen's Gate
London
SW7 5HD

© 2018 British Science Association