Discovery challenges (ages 10-14)


Typically completed by 10-14 year olds, students work collaboratively on a five hour project or challenge in self-managed groups. During the project, they use a CREST Discovery passport to record and reflect on their work. Afterwards, students communicate their findings as a group presentation.

Each pack provides teaching guides, kit lists, example timetables and suggested starter activities to help you run your day. Find out more about CREST Discovery Awards.

There are more CREST approved resources that have been developed by our partners and providers specific to your region.


To browse the packs, click the buttons below or scroll down.
Views
4 years ago

Classroom2030 Dutch

Educatie Deze categorie

Educatie Deze categorie met apps is bedoeld om je te ondersteunen bij je school- en leerwerk. Een aantal educatieve apps levert de inhoud van schoolvakken aan, zodat er minder schoolboeken nodig zijn. De apps gebruiken als onderdeel van het leerproces kan heel nuttig zijn, zeker als ze ook interactieve beelden en demonstraties bevatten. Een andere categorie apps helpt je om je schoolwerk te organiseren. Je kunt details van huiswerkopdrachten en deadlines toevoegen. Er zijn ook verschillende soorten apps beschikbaar waarmee je analyses kunt uitvoeren op wetenschappelijke experimenten en waarmee je een interactieve les kunt hebben, bijv. door quizzen of polls die gegeven worden door leraren, om direct feedback mee te kunnen ontvangen. Voorbeelden van dit soort apps: iMotion, Decibel, 3D Sun, eClicker, Richie’s World of Adventures. Communicatie Dankzij razendsnelle mobiele 4G-verbindingen en de beschikbaarheid van wifi is het gemakkelijk om verbonden te blijven met vrienden en familie. De eerste e-mail werd al in 1972 verstuurd, maar we kunnen pas sinds een aantal jaar ook e-mail bekijken op smartphones en tablets. Vroeger was een sms’je sturen de belangrijkste manier om snel te communiceren, maar meestal moest je dan per bericht betalen. Tegenwoordig kosten berichten geen geld meer en is er alleen een wifi-verbinding of ander mobiel signaal nodig om het bericht te kunnen versturen. Bovendien kunnen we nu veel meer versturen dan alleen een bericht: tekst, video, emoji’s en GIF-jes zijn populaire manieren om te communiceren. Voorbeelden van dit soort apps: SnapChat, WhatsApp, Facebook Messenger. Spelletjes Een van de belangrijkste manieren waarop we onszelf tegenwoordig vermaken is door het spelen van spelletjes. Er zijn verschillende spelcomputers ontwikkeld, met combinaties van indrukwekkende computerbeelden, spannende actie en interessante uitdagingen. Dankzij de vooruitgang in de technologie, zien we nu ook meer geavanceerde spellen op de smartphones en tablets. Er zijn heel veel verschillende soorten spellen beschikbaar. Sommige spellen zijn gratis, voor andere moet je betalen. Vaak worden bepaalde spellen heel erg populair, waardoor er meer van dat soort spellen ontwikkeld worden, voor mensen weer doorgaan naar het volgende soort spel. Voorbeelden van dit soort apps: Angry Birds, Farmville, Candy Crush.

Coderen Dossier: Logische instructies Een taak kan worden opgedeeld in verschillende stappen. De eerste stap in het omzetten van je beschrijving naar een programma, is de stappen herschrijven met logische instructies. Een programma voert verschillende acties uit, afhankelijk van wat er gebeurt. In het voorbeeld hieronder willen we genoeg broodjes jam voor twee personen maken en daarna stoppen. Door logische instructies te gebruiken, denken we na over hoe een programma. Instructie AND OR Beschrijving Om door te gaan naar de volgende stap, moeten beide voorwaarden aanwezig zijn. Een van beide voorwaarden moet aanwezig zijn om door te kunnen gaan. IF THEN ELSE Dit gaat na of een voorwaarde aanwezig is en wat er gedaan moet worden als dat het geval is. END Afronden. Je wilt bijvoorbeeld genoeg broodjes jam voor twee personen maken. Dit kan worden opgeschreven als: IF het aantal broodjes met jam

Managed by:

Supported by:

British Science Association

Wellcome Wolfson Building,
165 Queen's Gate
London
SW7 5HD

© 2018 British Science Association