Discovery challenges (ages 10-14)


Typically completed by 10-14 year olds, students work collaboratively on a five hour project or challenge in self-managed groups. During the project, they use a CREST Discovery passport to record and reflect on their work. Afterwards, students communicate their findings as a group presentation.

Each pack provides teaching guides, kit lists, example timetables and suggested starter activities to help you run your day. Find out more about CREST Discovery Awards.

There are more CREST approved resources that have been developed by our partners and providers specific to your region.


To browse the packs, click the buttons below or scroll down.
Views
4 years ago

Classroom2030 Dutch

Nanotechnologie Dossier:

Nanotechnologie Dossier: Magisch zand en ferrofluïdum Magisch zand Dit wordt ook wel hydrofobisch zand genoemd en is gewoon zand, met daarop een speciaal laagje materiaal dat water afstoot. Hierdoor blijft het zand volledig droog als het wordt ondergedompeld in water. Het wordt nu veel gebruikt als speelgoed, maar werd oorspronkelijk gebruikt om olieverliezen in de buurt van de kust vast te zetten. Het hydrofobische zand werd dan over de olie gegoten. De olie en het zand konden vermengen en zinken, waarna de olie verwijderd kon worden. Dit bleek echter te duur te zijn. Ferrofluïdum Deze donkere vloeistof bestaat uit een groot aantal ijzeroxidedeeltjes in olie. De deeltjes bewegen en reageren in aanwezigheid van een magneet en dit leidt tot een aantal spannende patronen. Om te voorkomen dat de deeltjes uit de olie worden getrokken als er een magneet in de buurt komt, worden ze gecoat met een oppervlakte-actieve stof. De vloeistof is in de jaren 60 ontwikkeld door de NASA als mogelijke basis voor een raketbrandstof, die ook bij gewichtloosheid te gebruiken was. Tegenwoordig wordt het gebruikt voor veel verschillende werkgebieden, zoals techniek, geneeskunde en de wetenschap van materie.

Ergonomie Risicobeoordeling voor zitplaatsen Naam Beoordeeld door Datum Gemiddelde tijd op de stoel (uur per dag) Vraag Ja/Nee Opmerking Heeft het bureau de gewenste hoogte? Kun je bijvoorbeeld comfortabel zitten en schrijven? Is er voldoende beenruimte onder het bureau om comfortabel te kunnen zitten? Is je stoel volledig verstelbaar (stoelhoogte, rughoogte en kanteling)? ? Overige opmerkingen

Managed by:

Supported by:

British Science Association

Wellcome Wolfson Building,
165 Queen's Gate
London
SW7 5HD

© 2018 British Science Association