Discovery challenges (ages 10-14)


Typically completed by 10-14 year olds, students work collaboratively on a five hour project or challenge in self-managed groups. During the project, they use a CREST Discovery passport to record and reflect on their work. Afterwards, students communicate their findings as a group presentation.

Each pack provides teaching guides, kit lists, example timetables and suggested starter activities to help you run your day. Find out more about CREST Discovery Awards.

There are more CREST approved resources that have been developed by our partners and providers specific to your region.


To browse the packs, click the buttons below or scroll down.
Views
4 years ago

Classroom2030 Dutch

Kleine bewegingen Elke

Kleine bewegingen Elke grote beweging van het menselijk lichaam bestaat uit talloze kleine bewegingen. Tijdens het lopen met een rugzak, beweegt de rugzak bijvoorbeeld vaak naar boven en naar beneden. Een kleine omvormer zou deze beweging om kunnen zetten in elektriciteit. Dit kan bijvoorbeeld een kleine veer zijn in een doosje dat gemaakt is van piëzo-elektrisch materiaal. Als het lichaam beweegt en kinetische energie produceert, wordt dat in de veer omgezet in mechanische energie. Dat zorgt voor een druk op de piëzo-elektrische muren van de doos. Hiermee wordt veel minder energie opgewekt dan met fietsen of lopen, maar het kan nog steeds genoeg zijn als stroomvoorziening voor sommige persoonlijke apparaten, of om een kleine accu op te laden. Er zijn nog veel meer andere kleine bewegingen die mensen maken en die gebruikt kunnen worden om elektriciteit op te wekken.

Elektriciteit Dossier: Stroomverbruik Als energiebedrijven het elektriciteitsverbruik meten voor facturen, dan noteren ze dat verbruik in kilowattuur. Dit is een eenheid van energie. In de omschrijving van apparaten zie je echter meestal hoeveel stroom ze verbruiken. Dat wordt gemeten in Watt of kilowatt. De stroom die nodig is voor verschillende artikelen in het klaslokaal kan in de onderstaande tabel gevonden worden. Item Vermogen (kilowatt) Computer 0.2 Laptop 0.65 Verlichting 1.0 Interactief whiteboard 0.0025 Digitale projector 0.2 Om de totale energie voor elk item in kilowattuur te vinden, dien je het vermogen te vermenigvuldigen met het aantal uur dat het artikel gebruikt wordt (dit kan een fractie van een uur zijn): Energie (kilowattuur) = Vermogen (kilowatt) x Tijd (uren) Om te berekenen hoeveel elektriciteit er in totaal op een dag in het klaslokaal verbruikt wordt, voer je deze berekening uit voor elk artikel op basis van het aantal uur dat het gebruikt wordt. Vervolgens tel je alle energie die verbruikt wordt door de artikelen bij elkaar op. Vergeet niet dat er meerdere computers of laptops in een klaslokaal kunnen staan.

Managed by:

Supported by:

British Science Association

Wellcome Wolfson Building,
165 Queen's Gate
London
SW7 5HD

© 2018 British Science Association